Politika privatnosti i zaštita osobnih podataka


Politika privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka

Hyundai Afro, Permani bb, 51213 Jurdani (Rijeka) je ovlašteni distributer i serviser vozila Hyundai za Primorsko-goransku županiju. Sukladno tome u svojoj djelatnosti prikuplja i obrađuje osobne podatke svojih kupaca te trećih strana zainteresiranih za svoje proizvode i usluge, pri tome poštujući sve relevantne zakone i propise.


U svrhu zaštite Vaše privatnosti, ljubazno Vas molimo da pažljivo pročitate navedene informacije!


Politika privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu prijave Korisnika na Internet stranici http://www.afro.hr/, odnosno u procesu registracije Korisnika u cilju primanja obavijesti o proizvodima i prilikama Internet stranice http://www.afro.hr/. Također, Hyundai Afro pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU.
Upućuju se korisnici Internet stranice http://www.afro.hr/, odnosno primatelji obavijesti o proizvodima i prilikama, da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koji podaci se prikupljaju i obrađuju, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi te koja su vaša prava vezano uz pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.
Prihvaćanjem ove Politike privatnosti klikom, prilikom prijave Korisnika na Internet stranici http://www.afro.hr/, od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama Hyundai Afro zastupništva, Korisnik potvrđuje da je pročitao i razumio sve navedene stavke te da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava navodi.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Hyundai Afro putem Internet stranice http://www.afro.hr/?
Prilikom registracije korisnika u cilju dobivanja popusta u trgovinama te primanja obavijesti o proizvodima i prilikama Internet stranice http://www.afro.hr/ Hyundai Afro od Korisnika zatražit će pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime te e-mail adresa. Nakon ispunjenja navedenih osobnih podataka, Korisnik potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu. Davanje osobnih podataka je izbor samog Korisnika. Ako Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.
Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranici http://www.afro.hr/, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. Također, možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane.

U koju svrhu Hyundai Afro prikuplja i obrađuje osobne podatke?
Hyundai Afro prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika Internet stranice http://www.afro.hr/ u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Korisnika koji pristupaju Internet stranici http://www.afro.hr/, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Korisnika, kako bi ponuda bila individualna te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama pojedinog Korisnika.
Hyundai Afro prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika/primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje se je Korisnik prethodno prijavio radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.
Hyundai Afro ne prikuplja podatke o djeci te će ukloniti takve podatke bez odgađanja, ako se utvrdi da su takvi podaci preneseni bez pristanka roditelja ili skrbnika djeteta. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu http://www.afro.hr/. Niti jedan dio Internetske stranice http://www.afro.hr/ nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i prilikama unosom svojih podataka na Internet stranici http://www.afro.hr/. Korisnik može povući Privolu u svakom trenutku putem mail adrese službenika za zaštitu osobnih podataka prodaja@afro.hr.

S kojim primateljima Hyundai Afro dijele osobne podatke?
Hyundai Afro neće dijeliti osobne podatke Korisnika s drugim stranama, osim u slučaju kada to zahtijeva realizacija ugovora sa sponzorima nagradnih natječaja, u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade kada Hyundai Afro, koji je organizator nagradnog natječaja, u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor te u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni
Hyundai Afro pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i prilikama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)
Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Korisnik to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka prodaja@afro.hr i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Također, korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od strane Hyundai Afra putem maila.

Pravo na prigovor
Ako smatrate da imate osnovu za prigovor, unatoč svim navedenim mjerama za zaštitu podataka, imate mogućnost javiti nam se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka prodaja@afro.hr. Također, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka
Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i stranice http://www.afro.hr/ odvija sigurnim protokolom. Hyundai Afro uzima za ozbiljno zaštitu podataka i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Hyundai Afro provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, nije u mogućnosti jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice http://www.afro.hr/ te nije odgovorna za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Hyundai Afro se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU, a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Politike privatnosti

Navedenu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Hyundai Afro može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na Internet stranici http://www.afro.hr/. Zato Hyundai Afro poziva Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ako se Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu http://www.afro.hr/.
Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici http://www.afro.hr/.
Nastavak uporabe Internetske stranice http://www.afro.hr/ od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka.