Ljepota električnih inovacija.

Očaravajuće lijep i nevjerojatno napredan, IONIQ 5 redefinira način na koji ljudi gledaju na električne automobile. Sadrži inovativni konceptni dizajn automobila i zadivljujući niz pametnih tehnologija, stvoren je da vas odvede dalje – bržim punjenjem i elegantnijim stilom.

Budućnost električne mobilnosti je ovdje.

Zahvaljujući dizajnu i dinamici vožnje koji oduzimaju dah, kao i 800-voltnom baterijskom sustavu za ultra brzo punjenje, ovaj revolucionarni električni CUV pruža uzbudljive performanse – izgrađen na vrhunskoj novoj platformi koja nije ništa manje od tehnološke prekretnice u ovoj eri širenja EV-a.

Čisti dizajn IONIQ-a 5 osvježavajući je pogled na električna vozila, uklanjajući složenost da proslavi čiste linije i minimalističke strukture. Jedinstveni školjkasti poklopac motora obuhvaća cijelu širinu automobila, smanjujući praznine na pločama za čisti, visokotehnološki izgled. LED rasvjeta prikazuje svoje Parametric Pixels potpise – jedinstvene dizajnerske elemente nalik draguljima koji će se nalaziti na vanjštini svih budućih IONIQ modela.

Solarni krov.

Inovativni solarni krov prikuplja energiju i prenosi je na visokonaponsku bateriju, pružajući dodatni električni domet.

Unutar IONIQ-a 5 nejasne su granice između životnog prostora i prostora u pokretu. Naša nova EV platforma pružila nam je priliku da ponovno kreiramo interijer kao potpuno novo iskustvo u automobilu. Veći ravni pod, visoko podesiva prednja sjedala koja se mogu potpuno zavaliti i fleksibilna središnja konzola koja se može pomicati kroz cijelu kabinu čine izvanredno iskustvo.

Sprijeda uživajte u vrhunskoj udobnosti s dva sjedala koja se potpuno mogu spustiti za opuštanje. Spustite naslon za osvježavajuću pauzu tijekom punjenja – pritiskom na jedan gumb.

Unutarnji raspored prilagodite svojim potrebama. Središnju konzolu možete pomaknuti prema stražnjim sjedalima, tako da je vaša djeca mogu koristiti kao stol ili za piknik.

Infotainment zaslon od 12,3 inča besprijekorno je integriran s klasterom od 12,3 inča za visokotehnološki izgled koji dolazi standardno – za jednostavan pristup svim funkcijama vožnje, sigurnosti i informacijsko-zabavnog programa.

Sprijeda uživajte u vrhunskoj udobnosti sa sjedalima koja se potpuno mogu spustiti za opuštanje. Spustite naslon za osvježavajuću pauzu tijekom punjenja – pritiskom na jedan gumb.

Inovativna uporaba ekološki prihvatljivih materijala.

Ekološki prihvatljivi materijali, poput ekološki obrađene kože i reciklirane pređe, intenzivno se koriste u IONIQ-u 5. Štoviše, sirovine ekstrahirane iz šećerne trske koriste se na oblogama krova, prostirkama i sjedalima. Rješenje koje se može reciklirati i uz to je i lijepo. Inovativna uporaba prirodnih materijala još je jedan doprinos održivosti u našim proizvodnim procesima, čineći IONIQ 5 manje ovisnim o proizvodima na bazi ulja.

IONIQ 5 prvo je vozilo izgrađeno na Hyundaijevoj novoj Electric-Global modularnoj platformi (E-GMP). Ova namjenska platforma za električna vozila s baterijama omogućuje brže punjenje, povećani domet vožnje, više unutrašnjeg prostora i bolje upravljanje. Položaj baterijskog dijela unutar međuosovinskog razmaka osigurava idealnu raspodjelu težine između prednjeg i stražnjeg dijela i nisko težište za poboljšane performanse upravljanja.

IONIQ 5 jedno je od prvih serijskih vozila s baterijskim sustavom od 800V. Puni se vrlo brzo, ima konstantno visoke performanse i optimiziran je za masu i prostor.

Pomoću tehnologije IONIQ 5 Vehicle to-Load (V2L) možete napajati bilo koji uređaj ili puniti električnu opremu do 3,6 kW pomoću ugrađenog utikača od 220 V.

Dostupan s Hyundaijevim sustavom pogona na sve kotače HTRAC, IONIQ 5 ima ozbiljne 4×4 mogućnosti koje će vas držati u pokretu u svim uvjetima.

Povećajte domet tijekom vožnje. Ručice mjenjača omogućuju vam podešavanje razine regenerativnog kočenja – koristeći električni motor za usporavanje automobila i punjenje baterije.

Punite kod kuće preko noći ili dopunite na brzoj stanici za punjenje na cesti u samo nekoliko minuta. Ovisno o vašoj mrežnoj vezi kod kuće ili vrsti punionice kojoj imate pristup, IONIQ 5 pruža vam niz fleksibilnih mogućnosti punjenja. Opremljen inovativnim sustavom baterije od 800 V koji danas pruža jedno od najbržih mogućih vremena punjenja, sustav je kompatibilan i sa punjenjem od 400 V i punjenjem naizmjeničnom strujom.

Uživajte u maksimalnoj sigurnosti i udobnosti uz najvišu razinu sigurnosti i značajke pomoći vozaču u Hyundaijevoj postavi. Uz Hyundai SmartSense, naše vrhunske napredne sustave za pomoć vozaču, IONIQ 5 opremljen je najnovijim značajkama sigurnosti i pomoći u vožnji za dodatni mir. To je ujedno i prvi Hyundai koji ima autonomnu sigurnosnu tehnologiju razine 2.

IONIQ 5 opremljen je vrhunskom paletom intuitivne pametne tehnologije koja čini život unutar vozila povezanim onako kako želite. Vrhunske značajke povezivanja, poput naših Bluelink® povezanih usluga automobila, omogućuju vam upravljanje automobilom putem pametnog telefona – ili glasom. Uz navigacijski sustav uključena je i besplatna petogodišnja pretplata na Hyundaijeve LIVE usluge.

Potpuno digitalni klaster od 12,25” prikazuje bitne informacije poput brzine i stanja napunjenosti baterije tamo gdje ih možete najbolje vidjeti: sprijeda i u sredini.

Zaslon osjetljiv na dodir s informacijsko-zabavnim sustavom od 12,25 inča omogućuje vam jednostavan pristup svim značajkama povezivanja i upravljanja klimom. Sve su kontrole dodirne i time se postiže čist i moderan izgled.

Vrhunski zvučni sustav BOSE pruža vrhunske performanse s osam zvučnika visokih performansi, optimalno podešenih za pružanje nevjerojatnog zvuka.

IONIQ 5 ima trometarski međuosovinski razmak, što rezultira izvanrednim omjerima i nečuvenom prostranošću. I iskorištavajući sav taj prostor, stvorili smo niz pametnih praktičnih značajki za vas i vaše putnike.

5-godišnje jamstvo s neograničenom kilometražom.

Kao i svaki Hyundai, IONIQ 5 napravljen je prema najvišim mogućim standardima kvalitete. A tu kvalitetu podupiremo i petogodišnjim jamstvom  s neograničenom kilometražom kako biste mogli uživati u stvarima koje volite u životu, a da ne morate brinuti o svom automobilu. Povrh toga, litij-ionska polimerna baterija visokih performansi zaštićena je jamstvom 8 godina ili 160 000 km, što god se prije dogodi. Uživajte u dodatnom bezbrižnom stanju koji vam pruža jedno od najboljih jamstava u industriji – kao standard.

*Dostupno ovisno o regiji. Za više detalja o ponudi kontaktirajte Ovlaštenog Hyundai distributera.